Guldimund ude med album i dag

Guldimund er i dag ude med albummet ’Dem, Vi Plejede At Være’, som bl.a. bliver kaldt for ”…et fremragende album…” af Ralf Christensen i Information og ”…forbandet godt…” af Undertoners Simon Ørberg.

Albummet består af 9 sange der hver især kredser om et parforhold der er på kanten af opløsning. Som lyttere inviteres vi med helt indenfor hjemmets fire vægge, hvor afmagten og desperationen hærger og hvor skænderierne er ved at blive voldelige. Men modsat de mange skilsmissealbums der udkommer i en lind strøm handler ’Dem, Vi Plejede At Være’ om et par, der forsøger at holde fast i hinanden og finde tilbage og ind til dem, de plejede at være. Også selvom lyset for enden af tunnelen synes småt og uendeligt langt væk. Der er sange fra svigermorens dødsleje, sange om kærligheden til det barn der binder dem sammen, og sange om den kærlighed til hinanden der måske stadig ulmer, selvom flammen er brændt ud.   

Bag Guldimund står 30-årige Asger Nordtorp Pedersen der har fortid i bands som TÅRN og Blaue Blume. Han har nu helliget sit virke til Guldimund. Som navnet antyder, trækkes der tråde til den danske sangskat, og Asger har da også fra barnsben sunget i drengekor, og hans indie-folkede univers bærer en umiskendelig og formstærk skandinavisk tone.

Ralf Christensen, Information”Han tager de emotionelt svungne vokaler fra r&b og pop – Frank Ocean og The Weeknd – og blander dem med flyvsk højfrekvent vokal a la Mews forsanger Jonas Bjerre og en flamboyant artikulation a la Bisse.”

Simon Ørberg, Undertoner (5 ½ / 6): ”Man skal lede længe efter et andet dansk album, der med samme originalitet og præcision udleverer, hvad der sker, når kærligheden slipper op – og alligevel tør håbe, at den i sidste ende vil sejre.”

Esben Suurballe Christensen, Gaffa (4 / 6): ”I titelnummeret leverer Asger Nordtorp Pedersen en vokalpræstation, der efterlader én i næsegrus beundring for, hvilket imponerende værktøj han har til rådighed.”

Tags:

Trackback from your site.